Kursrabatter för medlemmar i Dalbo Båtsällskap!

Då det är obligatoriskt att inneha nautisk kompetens (minst förarbevis) för att ha sin båt i klubben så erbjuder vi i samarbete med Sjölotsen utbildningar för detta.

Förarintyget ger ofta rabatt på din båtförsäkring. Om du tar ditt förarintyg innan 30 april 2022, kan du ansöka om förarintyg för vattenskoter utan att behöva genomföra den kursen!

Vi går igenom grunderna i sjökortet, de verktyg vi använder till sjökortet, väjningsregler och sjösäkerhet. Vi går även igenom hur man navigerar inomskärs på dagen, vem som väjer för vem och vad man skall tänka på för att alla på sjön ska känna sig glada och säkra.

Vi titta på tekniska hjälpmedel som plottrar, appar och ekolod.

Pris: 1500 :- plus litteraturpaket 500 :-.(Innehåller böcker, övningssjökort, passare, transportör och linjal.)

Kustskepparintyg 26-27 mars på Dalbo Båtsällskap

Kustskepparintyget är för dig som tänker köra fritidsskepp större än 12 x 4 m eller som vill fördjupa dina navigationskunskaper. Detta intyg är ofta ett krav för att hyra segelbåtar utomlands tillsammans med VHF-SCR certifikat.

Mörkernavigering, sjövägsregler samt ljud och ljussignaler är några av alla de saker vi går igenom under denna kurs. För att gå denna kurs krävs att du innehar förarbeviset innan. Var det längesedan så är det en kort återblick på vad som gäller vid kursens start.

Pris 1800 :- plus litteraturpaket 500 :- (Innehåller böcker, övningssjökort, passare, transportör och linjal.)

Vill du gå en VHF-SCR kurs kostar den 795 :-. Det hålls flera sådana under våren.

Anmälan sker till magnus@sjolotsen.se