GDPR

Dalbo båtsällskap behandlar personuppgifter i enlighet med svensk lag. När du får dina personuppgifter registrerade eller på annat sätt behandlade har du rätt till viss information som vi nu tillhandahåller dig.

Dalbo båtsällskap är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Du kan alltid komma i kontakt med Dalbo båtsällskap genom att kontakta oss på dalbo@dbs.nu. Medlemskapet i Dalbos båtsällskap är frivilligt och det är även lämnandet av dina personuppgifter men Dalbo båtsällskap behöver vissa personuppgifter om dig för att du ska kunna vara medlem.

Som medlem kommer dina personuppgifter att sparas och behandlas för vissa särskilda ändamål. De personuppgifter som vi behandlar om dig är medlemsnummer, namn, personnummer, adress, e-postadress och telefonnummer. Den personuppgiftsbehandling som utförs i samband med ditt medlemskap i Dalbo båtsällskap är laglig för att den är nödvändig för fullgörandet av medlemsvillkoren och för att Dalbo båtsällskap har ett berättigat intresse av att kunna behandla personuppgifterna för nedan angivna ändamål.

Ändamålen för att behandla dina personuppgifter är att upprätthålla en god registervård, att sköta medlemsadministrationen, skicka ut medlemsnyheter och aktivitetsannonsering. Vi kan också komma att behandla dina personuppgifter för statistiska ändamål. Ditt personnummer registreras eftersom det är viktigt att Dalbo båtsällskap ska kunna säkerställa medlemmarnas identitet. Dina personuppgifter kommer med nödvändighet att behandlas i Dalbo båtsällskaps  IT-system. Dina personuppgifter kan också komma att lämnas ut till associerade organisationer som Dalbo båtsällskap samarbetar med för nödvändig behandling för Dalbo båtsällskaps räkning. Vi kan exempelvis lämna ut dina adressuppgifter till tryckeri för tryck och framtagande av medlemskort. Vidare kan vi lämna ut dina personuppgifter till Postnord för utskick av medlemsnyheter. Har du ett funktionärsuppdrag kan dina kontaktuppgifter delas med partnerorganisationer som Saltsjö Mälarens Båtförbundet och Svenska Båtunionen. Vi lämnar dina adressuppgifter till tidningen Båtliv för distribution av densamma. Vid all hantering av dina personuppgifter iakttar vi säkerhet och sekretess.

Lagringstiden

Dalbo båtsällskap behandlar dina personuppgifter så länge du är medlem hos oss. Senast ett år efter det att ditt medlemskap upphör raderas dina personuppgifter. Dalbo båtsällskap kommer då endast att fortsätta lagra dem om det följer någon sådan skyldighet av lag.

Dina rättigheter

Du har rätt till insyn i hur dina personuppgifter behandlas. Det betyder att du kan begära att få tillgång till viss information om behandlingen. Du har även rätt att begära att få felaktiga personuppgifter ändrade, överflödig behandling begränsad, ogrundad behandling raderad och begära att få personuppgifter flyttade från vårt system till en annan aktör, s.k. dataportabilitet.

En begäran om något av det nämnda kan skickas till dalbo@dbs.nuDu har också rätt att vända dig till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten med eventuella klagomål om du är missnöjd med personuppgiftsbehandlingen, men vi hoppas såklart att du i första hand vänder dig till oss för frågor och begäranden kring vår personuppgiftsbehandling.

Genom att godkänna dalbo@dbs.nu medlemsvillkor bekräftar du att du mottagit denna information om personuppgiftsbehandling.

 

 

Dalbo båtsällskap (DBS) är en allmännyttig ideell förening som har till ändamål att lokalt främja båtliv och sjösport, och värna dess historiska funktion och originalitet i stadsmiljön. Sällskapet skall tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen i anslutning till båtlivet och – genom att bedriva utbildnings-, tävlings- och ungdomsverksamhet – verka för god sjösäkerhet, god miljö samt ett gott kamrat- och sjömanskap.

Mail: dalbo@dbs.nu
Tel: 08-978155

Besöksadress:
Torsslowsbacken 1
Hägersten

Postadress:
Box 464
129 04 Hägersten

Org nr: 802000-6154